Crowdfunden is leuk!

Lieve hemel, wat is crowdfunden toch leuk! Sinds ik op Goede Vrijdag mijn eerste emails heb verstuurd ben ik van de ene in de andere verbazing gevallen. Mijn email en berichten op Facebook en op mijn site zijn zo vaak gedeeld dat ik nu inmiddels zelfs door mij volledig onbekende mensen benaderd wordt met de vraag of zij nog iets voor mij kunnen betekenen. Ik heb afgelopen weken zo vaak met open mond naar inkomende berichten gestaard en mijzelf in mijn arm geknepen of het geen droom was, dat mijn arm intussen blauwe plekken vertoonde.

Ongelofelijk, wat ben ik blij dat ik jullie ken en dat ik jullie mijn familie en vrienden mag noemen. Er wordt mij zoveel gegund, dit gevoel is zo ontzettend fijn en inspirerend, dank, dank, dank jullie allemaal!

Wat hebben jullie al voor mij gedaan?

Ik wil heel graag met jullie delen wat het resultaat tot nu toe is van mijn Crowdfunding campagne.

  • Allereerst heb ik dankzij Josje Feller een event mogen bijwonen van Vrouw&Passie waar ik ontzettend veel inspiratie en energie heb opgedaan door een aantal wervelende, prikkelende presentaties. Ik heb heel veel energie en kracht kunnen putten uit met name de presentaties van Josje zelf maar ook van Simone Levie en Veronique Prins. Wat een mooie krachtige vrouwen en hoe mooi spannen zij zich in om andere vrouwen te inspireren en net dat duwtje in de rug te geven om te gaan ondernemen. De contacten die ik heb opgedaan op dit event zijn waardevol en wat mij betreft blijvend.
  • Een ander event wat mij naar aanleiding van mijn campagne is aangeboden heb ik helaas op het laatste moment moeten afzeggen, vanwege een ontzettend mooie opportunity bij Opzij, die op dit moment even voorrang moest krijgen, daarover straks meer. Ik vond het erg jammer om de EU safari met Irene Janssen niet te kunnen bijwonen maar een volgende keer zal ik zeker van de partij zijn. Hoewel ik er niet bij was, zijn ook nu al hele mooie contacten ontstaan met de dames uit de groep en wie weet wat daar allemaal nog uit gaat ontstaan?!
  • Jiska Howard helpt mij met haar bedrijf Jizzca bij mijn online en social media communicatie. Inmiddels heb ik jaxpix | Jacqueline Louter Fotografie benaderd voor de fotografie. Beiden zijn dames die ik al lang in mijn netwerk heb en is een mooi voorbeeld van de manier waarop ik wil ondernemen: met ondernemers die dicht bij mij staan.
  • Al binnen een uur na het versturen van de eerste email op Goede Vrijdag kreeg ik een hele lieve hartelijke email terug met de boodschap: graag 2 vouchers zonder korting en een geldlening zonder rente. Vanaf de volgende ochtend kwamen regelmatig emails binnen met verzoeken om vouchers en aanbiedingen voor geldleningen. In totaal heb ik nu ongeveer 90% aan toezeggingen binnen.

Wat heb ik in de tussentijd gedaan?

Met alle mooie reacties is er voor mij gewoon geen weg meer terug, dus ik ben bij het UWV geweest en heb officieel toestemming gekregen voor de startersperiode. Dit is een half jaar waarin ik met behoud van 71% van mijn uitkering vrij mag ondernemen, geld mag verdienen zonder hier verder op gekort te worden en vrijgesteld ben van de sollicitatieplicht. Dinsdagochtend heb ik mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Mijn naam is gewijzigd, het heet nu officieel De keuken van Yvette. Ook heb ik nu een rekeningnummer geopend bij Knab.

Met de huidige eigenaar van de kookstudio, Annet Verdonk, heb ik afgesproken dat we voor 1 mei het contract van overname tekenen. Met de verhuurder heb ik gesproken en ook het huurcontract moet voor die tijd nog getekend worden.

kwadijk1

Ik heb een auto gekocht, hoe spannend is het om zelf een auto te kopen die niet duur, veilig, ruim, redelijk representatief en zuinig moet zijn. Niet zoals vroeger bij een nieuwe leasebak vanachter je pc opties aan en uit klikken en met een klik op ‘Send’ een auto van meer dan € 40K te bestellen. Ik ben nu heel trots en blij met de Citroen C5 uit 2001 op onze oprit!

Bij het maandblad Opzij heb ik mijn nieuwe bedrijf mogen pitchen. Deze één-minuut-pitch komt, inclusief vragen en feedback, op de site van Opzij. Bovendien komt er een artikel in het juni nummer. Gisteren zijn de opnamen gemaakt, wat was dit spannend!

Zijn we nu dus klaar?

Nee, natuurlijk niet. Ik ben gestart met het voorbereiden van de contracten en het maken van de vouchers. Iedereen die zich heeft aangemeld voor een of meer vouchers krijgt van mij een email met de details om het bedrag over te maken. Diegenen die zich hebben gemeld voor een geldlening krijgen van mij een concept overeenkomst zodat ook die financiële kant afgewikkeld kan worden.

Ik ben nu mijn workshop programma aan het uitwerken, de site en Facebookpagina moeten geprofessionaliseerd worden, de kookstudio moet straks eigen gemaakt worden met mijn spullen en-en-en. Voorlopig ben ik dus nog lang niet klaar.

Waar ik nu ook, dankzij het ingaan van de startersperiode, mee mag beginnen, is het daadwerkelijke verkopen. Ik mag, dank je wel Annet!, al in mei gebruik maken van de Kookstudio dus ik ga een aantal workshops plannen en deelnemers hiervoor zoeken.

Om goed te kunnen starten heb ik, naast de financiële basis, nu nog deelnemers voor workshops nodig. Dus mocht je nog nadenken hoe je mij kunt helpen, jouw bijdrage in de vorm van het kopen van een of meer vouchers zou heel fijn zijn.

Wat is het plan ook weer?

Hieronder nog even de mogelijkheden:

Je kunt kiezen uit een voucher voor een workshop met of zonder lunch. Ook kan je een voucher kopen om de kookstudio een dagdeel te huren en er zijn ook vouchers voor de kookcursus. Omdat je met de vouchers vooraf betaalt, geef ik je korting op de normale prijs. De vouchers kosten:

  • Workshop excl. lunch € 40
  • Workshop incl. lunch € 50
  • Huur studio per dagdeel € 135
  • Kookcursus, 5 dagdelen, € 175

De vouchers zijn een jaar geldig.

  • Je leent mij een bedrag tussen € 100 en € 1000. Ik geef je 4% rente op jaarbasis, dat is beduidend meer dan je nu op je spaarrekening krijgt. De rente betaal ik per kwartaal achteraf. Aflossing van het gehele bedrag vindt plaats na 1 jaar.
  • Leen je mij een bedrag vanaf € 1000 dan geldt hetzelfde met betrekking tot de rente: 4% rente, betaling per kwartaal achteraf. Aflossingstermijnen worden individueel besproken en contractueel vastgelegd. Deze groep investeerders mag mijn business plan inzien. Ook krijg je een gratis workshop voor 2 personen! Dit geldt voor elk jaar dat de lening loopt.

Het startsein is gegeven, De keuken van Yvette is er helemaal klaar voor.

Dank je wel, dankzij jullie, familie en vrienden, wordt mijn droom werkelijkheid.

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van De keuken van Yvette? Schrijf je dan hier in voor mijn nieuwsbrief!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s