Workshop Indisch koken

Nu kan iedereen Indisch gaan koken! Deze workshop is voor iedereen die van Indisch eten houdt en het nu eens een keer zelf wil doen.

De workshop duurt ongeveer 3,5 – 4 uur en ik laat je kennis maken met de Indische keuken. We beginnen met uitleg, ruiken, voelen en proeven van de heerlijke kruiden als sereh (citroengras), laos, djinten (komijn), djahé (gember) en trassi. Je leert zelf een kruiden boemboe te maken zodat je voortaan Indisch kunt gaan koken zonder kant en klare pakjes, bakjes en zakjes uit de supermarkt of de toko.

Met de complete groep maak je een aantal gerechten die je vervolgens ook samen gaat eten. En natuurlijk krijg je de recepten na afloop van de workshop mee naar huis!

De gerechten die jullie maken, zullen variëren maar kunnen bijvoorbeeld bestaan uit:workshop indisch koken

 • Nasi Goreng
 • Sambal Goreng Boontjes
 • Ajam Besengeh Pedis
 • Gehakt Pangang
 • Babi Ketjap
 • Sambal Goreng Telor
 • Orak Arik
 • Kering Tempeh
 • Atjar Ketimoen
 • en nog veel meer!

Je kunt reserveren voor groepen van minimaal 6 tot maximaal 10 personen. As je iets te vieren hebt of je zoekt een leuk uitje voor vrienden/vriendinnen en ben je met een groep van minimaal 6, maximaal 10 personen dan kiezen we samen een geschikte datum voor jullie.

Mocht de kookstudio in Kwadijk te ver weg zijn of te klein, dan heb ik ook de mogelijkheid om andere locaties te boeken. Inmiddels heb ik een uitstekende samenwerking opgebouwd met Kookstudio De Riet in Leusden. Op die locatie kunnen groepen van 10-16 terecht voor een kookworkshop.

De workshop Indisch koken kost € 55,00 per persoon en is inclusief koffie, thee en water.

Open inschrijving workshop Indisch koken

Wil je wel graag een workshop Indisch koken volgen, maar heb je geen groep van minimaal 6 personen? Geen nood, regelmatig is er een open inschrijf workshop waar je kunt aanschuiven. Dus ben je alleen of met zijn tweeën of met een groepje maar wel minder dan 6 personen, check onderstaande data even!

AGENDA:

Kookstudio De keuken van Yvette Stationsweg 63 1471 CM Kwadijk (Purmerend)

Zaterdag 15 oktober 2016 15:00 – 19:00 uur

. Inschrijven: klik hier

Zondag 20 november 2016 15:00 – 19:00 uur

. Inschrijven: klik hier

 

Info: email info@uitdekeukenvanyvette.nl – telefoon 06 – 8317 2164

 

4 gedachtes over “Workshop Indisch koken

 1. Ron Geenen zegt:

  Ik kom me niet inschrijven voor kooklessen, want ten eerste woon ik in California en ten tweede kook ik Indisch al voor 40 jaar. Maar ik kook alleen Padangs want daar ben ik geboren. Een opmerking, de verhouding Ketumbar – djintin is beslist niet 2:1, maar 3:1.
  Dus een eetlepel op een theelepel.
  Nog iets Kunjit wortel heeft haast geen smaak, maar kleurt voornamelijk alleen geel.
  Daarentegen geven de bladeren van de kunjit plant een veel betere smaak. (moeilijker te krijgen) Tip: doe geen kunjit in rendang Padang, want dan wordt het geel. Rendang Padang moet donker bruin/zwart van kleur worden en bijna geheel droog. Dan kan je het voor een paar weken bewaren. Doe er ook geen suiker in, want dan is het geen Padang meer, maar een maaksel van Java en kan je dus niet bewaren. En wanneer je natte rendang maakt, met saus, heet dat in Padang Kalio.

  Sukses met je kook business.

  Like

  • YvetteLuikinga zegt:

   Dag Ron, wat een leuke reactie! En misschien moet ik bij jou een keer op kookles, 40 jaar Padangs koken, daar kan ik niet aan tippen. Ik zal de verhouding ketumbar/djinten eens proberen en kijken wat de uitwerking is, ik neem namelijk inderdaad altijd de 2:1 verhouding! Dank voor de tip en zeker ook bedankt voor je succes wens!

   Like

  • Ron Geenen zegt:

   “Dank voor de tip en zeker ook bedankt voor je succes wens!”

   Niets te danken Yvette. Een ieder die het Indisch eten onder de aandacht van anderen wilt brengen, heeft mijn steun. En hoe meer je kookt, des te makkelijker gaat het je af. De man van mijn nicht, nu al 87, heeft ook in de 80ger jaren 10 cursussen van 8 weekse klassen uitgeschreven. Hij had een buitengewoon grote keuken in Pasadena en de mensen stonden rond een centraal eiland terwijl hij hun ieder het gerecht uitlegde en hoe het gesneden diende te worden. De kruiden konden ze voelen en ruiken. Vaak was het zo dat ik op dat tijdstip het koken deed. Tijdens het koken ontdekten we vaak dat er iets meer of minder van iets moet en daar hield ik notitie van. Ik bezit nu ongeveer 300 recepten in een bundel.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s