Over Yvette

Ik zie mijzelf als een typische 2e generatie Indo. Mijn ouders, allebei begin jaren ’50 naar Nederland gekomen, hebben hun uiterste best gedaan ons, de drie kinderen, op te voeden naar de Nederlandse  norm. Met als gevolg dat wij waarschijnlijk netter Nederlands spraken en foutlozer Nederlands schreven dan menig klasgenootje.

Behalve het lekker eten thuis, bij tante Jo en bij opa, had ik niet zoveel aandacht voor mijn Indische roots.

Uit mijn jeugd herinner ik mij natuurlijk wel de Indische maaltijden en vooral de Indische hartige hapjes die mijn vader maakte. Helaas is hij overleden voordat ik goed en wel zijn recepten kon kopiëren. Want er stond weinig op papier. Of incompleet, omdat hij altijd wel een beetje van dit en een beetje van dat deed.

papa

Ik heb jarenlang Indisch gekookt met kant-en-klare boemboes. Eerst uit de toko en later gewoon uit de supermarkt. Totdat ik op een gegeven moment eens zelf ben gaan experimenteren. De kookboeken bij mijn moeder weggehaald (want, echt waar, zij kookt niet!) en gewoon gaan proberen.

Een bijzonder moment was het, toen ik risolles maakte die echt helemaal zo smaakten alsof mijn paps ze had gemaakt! Wow, het moment dat je de smaak herkent, dat is zó bijzonder. Vanaf dat moment heb ik eigenlijk pas het gevoel gekregen dat ik het écht kon, koken zoals mijn vader.

Koken werd mijn hobby en op een gegeven moment kreeg ik de gelegenheid om de kookstudio in Kwadijk over te nemen. Zeg maar gerust dat de hobby een beetje uit de hand is gelopen.

Al mijn workshops zijn gebaseerd op de Indische keuken. Indisch koken, Indische hartige hapjes maar ook Indische zoete lekkernijen en een workshop Spekkoek bakken.

Naast de workshops kan je bij mij ook terecht voor catering opdrachten. Daarvoor werk ik vanuit twee locaties: de kookstudio in Kwadijk en mijn eigen keuken in Amersfoort (Vathorst).

Inmiddels geef ik ook een Cursus Indisch Koken. Wat een mooie ervaring was het om als eerste cursist een dame van Indische afkomst te mogen helpen, op zoek naar haar roots, via de geuren en smaken van de Indische keuken.

Kom ook eens langs en ruik de geur en de proef smaak van de Indische Keuken van Yvette!

Yvette in de media:

Elevator pitch voor Opzij – juni 2015
https://youtu.be/lEcJW_7ELW0

Vermelding in Beleef Vathorst – dec 2015
http://www.vathorst.nl/beleefvathorst/33/#/4/

Interview Intermediair: Carriereswitch na je 40e – feb 2016
http://bit.ly/1OYy7xV

 

15 gedachtes over “Over Yvette

 1. Linda zegt:

  Hoi Yvette,

  Wat leuk om je te kunnen volgen via dit blog, ik ga graag mee op je expeditie.
  Je hebt zo te zien heerlijke recepten op je blog staan, wat fijn dat je ze in duidelijke taal op je blog hebt staan (geen vaktaal gelukkig :-).
  We kennen elkaar vanuit onze tijd in Putten, groeten aan manlief!

  Ik ga je recepten uitproberen..

  Groetjes,
  Linda

  Like

 2. johanna zegt:

  hallo yvette, het is de eerste keer dat ik kom omdat ik die dingen roti koekoes wil leren .
  heb ze wel van mijn moeder geleerd die ook indisch was , ik dus ook , maar kan niet echt goed indisch koken .ook wat jij zegt met boemboes uit de winkel ed.
  dus verheug me erop hoe jij die hapjes klaar maak .tot 11 juni .

  Geliked door 1 persoon

 3. Hedy de Wit- de Quack zegt:

  Hoi Yvette, ik heb al een paar keer je recept gebruikt van de Kuwee Mangkok.
  Het is echt geweldig. Ook leuk om te horen dat iedereen die op je workshop komt, heel te vreden is.
  Helemaal geweldig hoe je dat allemaal doet. Mijn complimenten.
  Misschien tot de volgende workshop.
  Groetjes,
  Hedy.

  Geliked door 1 persoon

 4. Theo Schenkhuizen zegt:

  Hallo Yvette, ik kwam per toeval op je blog en vind het tof dat je je roots in ere houdt met je kookprestaties. Ik mag zelf graag koken in verschillende kook stijlen en natuurlijk zeker van mijn Moederland.
  Keep on cooking ibu Yvette!!

  Theo

  Geliked door 1 persoon

  • YvetteLuikinga zegt:

   Leuk Renata. Als je mijn pagina volgt, krijg je automatisch een seintje als de agenda aangepast wordt. Ik kan je ook een link sturen om je in te schrijven voor mijn nieuwsbrief, dat doe ik van het werkend dan even want met mijn telefoon is dat wat lastig te kopiëren. Groetjes Yvette

   Like

  • YvetteLuikinga zegt:

   Hallo Anne, Heb ik dit bericht van jou nou totaal over het hoofd gezien?? Mijn excuses. Wellicht is mijn workshop Indische hapjes in Leusden op 10 december een optie?
   Hartelijke groet
   Yvette

   Like

 5. Alwin zegt:

  Wij, mijn vriendin en ik hebben afgelopen jaar 5 prive kooklessen bij Yvette thuis gevolgd. Dit hebben wij als erg prettig ervaren. Yvette is duidelijk goed thuis in de Indische keuken en wist ons snel op weg te helpen. Inspraak was altijd mogelijk met bijv in de te maken recepten of als er een avond uitviel door omstandigheden. Dus twijfel je dit te gaan doen. Wij vinden haar kookcursus echt een aanrader!

  Groeten,
  Alwin en Janine

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s